השנים המוקדמות בטלויזיה
התכנית הראשונה ששודרה לקהל בטלוויזיה הישראלית הייתה תכנית עם חנה רובינא קוראת את “מגש הכסף“ מאת נתן אלתרמן. התבקשתי להכין את התפאורה אבל תקציב לא ניתן לי והיה עלי לאלתר משהו. הסתובבתי בשכונת רוממה בה הטלוויזיה ממוקמת. היו שם הרבה מוסכים וסביבם התגלגלו גרוטאות ופחים. עלה בדעתי לנצל אותם בתור תפאורה, כיוון ששירו של אלתרמן עוסק במלחמת השחרור. פניתי לאנשי המוסכים וסיפרתי להם שאני מעוניין לנצל את הגרוטאות לתכנית הראשונה בטלוויזיה ואני זקוק לעזרתם. הם נענו בהתלהבות. ביקשתי שינקבו חורים בגרוטאות הפחים ויצרבו בהם משטחים כדי לסמל את פגיעות הירי במלחמה, ארגנתי את הגרוטאות באולפן וכך נוצרה התפאורה הראשונה בטלוויזיה. כאשר חזרתי ארצה מהשתלמות בנושא עיצוב תפאורה לטלוויזיה, הצטרפתי לצוות ההקמה של הערוץ הראשון.
עבודתי עם ראלף ענבר
באותה תקופה הגיע מהולנד במאי טלוויזיה בשם ראלף ענבר, והצטרף גם הוא לצוות ההקמה. ניהלנו שיחות על כוס קפה, והתברר לנו שיש לנו שפה משותפת בתחום עריכת תוכניות לטלוויזיה, משהו שבלשון העם קוראים לו “קליק“ והתחלנו לעבוד יחד. הוא בבימוי, ואני — כתפאורן. יחד יצרנו מספר לא מבוטל של תוכניות.
היינו הראשונים שהעלינו את תכנית הבידור השבועית “אולפן עגול“, שזכתה להצלחה רבה ועד היום זכורה לטוב.
נוסף אלינו, תאורן ששמו יאן הייזמנס. ראלף הזמין אותו מהולנד כדי ללמד את תאורני הטלוויזיה איך ליצור את התאורה המושלמת באולפן. השילוב של שלושתינו היה צוות מנצח.
כדי לחסוך בהוצאות, שהיה “צו השעה“, יצרנו אלמנטים דקורטיביים בצורת “מודול“ (כמו ה“לגו“ של הילדים) שמהם אפשר להרכיב חלקי תפאורה שונים. השידורים היו עדיין בשחור לבן ולכן צבענו את האלמנטים בצבע בז‘ בהיר או בצבע לבן. כאשר עברנו לשידורי צבע, השתמשנו באותם האלמנטים ורק הארנו אותם בתאורה צבעונית.
התוכניות בהן מדובר הן תוכניות הבידור הבאות בהן הופיעו אמנים מהשורה הראשונה:
- אולפן עגול
- אולפן קיץ
- טלסתיו
- ג‘אז פלוס
- דואו
- שוקולד מנטה מסטיק